Emmtec Services

Emmtec Services is in 1998 ontstaan uit AKZO.  Onze onderneming ondersteunt bedrijven op het gebied van bedrijfsprocessen in Nederland en daarbuiten. Wij bieden service op het gebied van energie en utilities voor de chemische industrie (kunststoffen en vezels) en energie-industrie. We gaan daarbij altijd oplossingsgericht en pragmatisch te werk.

EMMTEC services engineeringsdiensten

Duurzaamheid

Emmtec Services biedt toepasbare oplossingen voor groene en duurzame energie. Wij hebben onze eigen installaties, waarmee wij energie en utilities verzorgen voor de bedrijven op ons industriepark in Emmen. Wij willen de bedrijven in de toekomst voeden met nieuwe energievormen zoals waterstof, biogas, zonne- en windenergie.

Energietransitie

Voor Emmtec Services is de energietransitie een belangrijke actuele ontwikkeling. Wij lopen voorop op het gebied van waterstof. In samenwerking met verschillende bedrijven denken we na over het maken van energie voor de industriële branche. Bijvoorbeeld het warmteoverschot op ons park kan voor stadsverwarming gebruikt gaan worden. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van onze visie.

Brownfield

Verder willen wij de controle van het onderhoud van de diverse fabrieken gaan automatiseren. De kosten van stilstand zijn enorm hoog. We onderzoeken hoe we het onderhoud slimmer kunnen maken met behulp van data verzameling en analyse, robotisering, sensoring en virtual reality. Voor Brownfields maken we veel 3D-scans. Deze scannen de hele fabriek en maken daarvan een 3D-animatie.

Innovatie

Onze belangrijkste kernwaarde is onze passie voor techniek. Emmtec Services wil industriële oplossingen creëren die ertoe doen. Vanuit de praktijk kunnen onze medewerkers een ontwerpplan opstellen. Zij denken mee met de innovatie naar de toekomst toe. Wij willen daarnaast goed omgaan met de aarde en werken aan een veilige omgeving.

Masterpiece

Binnen Masterpiece willen wij meedenken aan het ontwerpen van fabrieken in Nederland. Hiervoor kunnen wij onze afdeling engineering (circa 150 ingenieurs) inzetten. Wij vinden het belangrijk om samen te werken en onze kennis, innovatie en marktontwikkeling te delen.

Emmtec Services
Emmtec engineering
Emmtec Services